Jobb, mint tintával papírra vetni. ;-)

Tanulságos történet egy polgármester túlkapásairól több fejezetben

2021/02/27. - írta: kekecke

1. rész: Az előzmények

Főhősünk 4 évvel ezelőtt magánéleti változásokat követően költözött el egy aprócska, jelentéktelen faluba albérletbe. A falu nem éppen legmenőbb részébe (konkrétan cigánytelep), egy icipici, ámde hatalmas kerttel rendelkező házba. A kert elengedhetetlen volt a házi kedvencek miatt: egy nagytestű kutya és két cica. A ház éppen-hogy lakható volt, de a különálló garázs és az óriási kert kárpótlást jelenthetett volna. 

Néhány hónappal a beköltözés után megjelent a kertben egy idegen kutya, akit a meglévő házőrző valamilyen oknál fogva befogadott, nem bántott. Így a gazdi úgy döntött, hogy maradhat. Bár kereste a gazdáját, senki nem jelentkezett érte. Később kiderítette, hogy sok-sok kilométerről távolabbról jöttek ide kidobni a kutyát. Aki sajnos nagyon rakoncátlannak bizonyult - mindenhonnan elszökött (Houdini reinkarnációja volt, esküszöm!). Ugyanakkor nagyon kedves, szeretetéhes jószág volt. De sajnos rászoktatta a befogadó kutyát is, hogy elmászkáljon. Így ezek párban portyáztak, és gondot okoztak a szomszédságban. 

Az ingatlan tulajdonosa egyre többet vegzálta a bérlőt, hogy tegyen valamit a kutyákkal. A bérlő pedig kérte a tulajdonost, hogy végezze el a kötelező állagmegóvásokat, hiszen az az ő felelőssége. De, hogy kerülje a bajt, hosszú láncra kötötte a kutyákat, eltiporva ezzel a gyönyörű lelküket. :(. Addigra már sajnos a szomszédság eléggé haragos lett, már a bérlőt zaklatták, fenyegették a kutyák miatt, szegény hiába magyarázta, hogy nem az ő dolga az ingatlan állagmegóvása. 

Egyszer csak munkaidőben megcsörrent a bérlő telefonja - a település polgármestere volt az. Sem azt nem kérdezte, hogy alkalmas-e az időpont, sem udvariasságot nem óhajtott imitálni: rögtön fenyegetőzéssel indított; hogy akár több százezer forintra is bírságolhatja a bérlőt. Hát, ez nem az a kommunikációs stílus volt, amit a bérlő jó néven vett volna. Így közölte, hogy ő erre most nem ér rá, hiszen MUNKAIDŐBEN, munkahelyen tartózkodik, ahol nem veszik jó néven a magánjellegű telefonokat - és bontotta a vonalat. De ez az incidens mélyen beleégett a memóriájába. 

Ezt követően azonnal felhívta a tulajdonos feleségét, hiszen nem volt nehéz kitalálni, honnan tudta a polgármester a telefonszámát. Vele volt egy indulatos beszélgetése, ahol kikérte magának a privát telefonszámának kiadását. És újfent elmagyarázta, hogy az állagmegóvás a tulajdonos feladata és kötelezettsége, többek között erre is jó a bérleti díj. 

Mivel az állagmegóvás több területen is elmaradt, így a bérlő kénytelen volt felmondani a bérleti szerződést, többek között a fűtés (és ezáltal a melegvíz) hiánya miatt. Nyakába vette a falut és keresett egy eladó házat. Talált is! Megvette, beköltözött, felújította. Időközben közeledtek az önkormányzati képviselő választások. Mivel már azalatt a rövid idő alatt is, mióta a faluban élt tudomására jutott, hogy mennyire nem szeretik jónéhányan a regnáló polgármestert, úgy döntött, hogy létrehoz a legnagyobb közösségi médiumban egy oldalt, ahol az emberek őszintén elmondhatják a véleményüket és felhívhatják a lakosok figyelmét különböző esetekre, amik befolyásolhatják a falubeli életüket. Tette ezt azért is, mert a falu "hivatalos" közösségi oldalát erőteljesen cenzúrázzák, nem tűrik a kritikus írásokat. Volt még egy másik, a faluval kapcsolatos oldal, de az szinte kizárólag csak adásvételi céllal működött - az adminisztrátora kifejezetten kérte, hogy ott mással kapcsolatos bejegyzések ne legyenek. Illetve van még egy másik is, de az másról sem szól, csak a polgármester viselt ügyeiről, túlkapásairól, már-már büntethető kategóriában - azzal még főhősünk sem akart kapcsolatba hozhatónak lenni. Így maradt az egyetlen logikus lépés: új oldal létrehozása. 

Igen gyorsan rengetegen csatlakoztak ehhez az oldalhoz, sok-sok kritikus hang. Voltak, akik óvatosságra intették a "gyüttment" immáron nem bérlő, de tulajdonos főhősünket, hogy vigyázzon, mert a polgármester nagyon szeret pereskedni. Ezt akkor még nem vette komolyan. 

A következő részben a kialakuló "dráma" kezdete lesz olvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkiselet.blog.hu/api/trackback/id/tr516416616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása