Jobb, mint tintával papírra vetni. ;-)

Hősök és egyéb badarság

2008/12/10. - írta: kekecke

Ma reggel is volt szerencsém a móka (na jó: Mokka) reggeli ömlengéséhez. Attól már eleve rosszul vagyok, hogy a Robi (asszem így hívják a ma reggeli bájgúnár fickót) nem képes megborotválkozni. Nem is értem, hogy még senki sem szólt neki, hogy rémesen elhanyagolt, ápolatlan külsőt kölcsönöz neki ez a rosszul értelmezett macsós(?!) szőr az arcán?!

Na mindegy, nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy Szilárd barátunk (aki valamiért külföldi néven fut nálunk: Vujity Trvtko - rémes) meleg szarig benyalt az Afganisztánban szolgáló katonáknak, és hősnek nevezte őket, meg HAZAFI-nak!!!

Na, itt ledobta az agyam a láncot. Mitől hazafi valaki, aki nem kevés pénzért kockára teszi az életét - VALAHOL MÁSHOL?!

Minden katona tudja, mit vállal, amikor elmegy "békét építeni" egy háborús övezetbe. Ha valóban békeharcosok lennének, akkor nem a lóvéért mennének ki.

Már attól is rosszul voltam, hogy a két halott tűzszerészt az egekik magasztalták meg hősihalottazták. Miért?! Azért, mert elmentek szerencsét próbálni, hazárdírozni? Sok-sok pénzért? Itthon is lenne tennivaló, jócskán. Ja, hogy azzal nem lehet annyi pénzt keresni...? Hát igen. Ez így van. De az is munka...

Emberek, könyörgöm: a hős nem attól hős, hogy elmegy külföldre zsoldért harcolni mások biztonságáért! A Francia Idegenlégiósokat még sosem hősözték le... Ezek az emberek a pénz ígéretében teszik kockára az életüket. Valamit valamiért...

Címkék: ezmegaz
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkiselet.blog.hu/api/trackback/id/tr5814334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása