Jobb, mint tintával papírra vetni. ;-)

Tanulságos történet egy polgármester túlkapásairól több fejezetben

2021/03/06. - írta: kekecke

2. rész: az ellentétek felszínre kerülnek

A közösségi oldalon újonnan létrehozott csoport igen gyorsan olvasott lett, egyre többen csatlakoztak eleinte inkább olyanok, akik a regnáló rendszer ellen voltak, aztán - ahogy ez törvényszerű - megjelentek a polgármester hívei is (hogy maguktól-e vagy biztatásra, sosem fog kiderülni). De ez nem is lényeges. Fontosabb az, hogy egyre többen, egyre bátrabban mertek kritikus hangokat megengedni maguknak. 

Egyik nap főhősünk dokumentumokat talált a postaládájában. Akkor még nem tudta, hogy kitől. Ezek a dokumentumok elég részletesen számoltak be a regnáló polgármester viselt dolgairól kérdések formájában. Volt még egy, ahol a polgármester ellen indulni szándékozó jelöltet biztatja. Ezeket a dokumentumokat főhősünk beszkennelte és föltöltötte az újonnan létrehozott csoport oldalára. Volt olvasottsága, bár nem sok (nem érte el még az 50 főt sem). No, de ebből lett aztán a baj! A polgármester nem volt rest, és azonnal vissza is élt a hivatali pozíciójával, és az önkormányzat költségén rögtön küldött is egy fenyegető levelet főhősünknek, melyben büntetőeljárást helyez kilátásba, ha a levél keletkezésének napján közzétett posztokat nem távolítja el. A dolog szépséghibája többek között az is volt, hogy a megjelölt napon NEM volt semmilyen új poszt az oldalon. Ez is illusztrálja véleményem szerint a regnáló polgármester mentális és morális állapotát....

Az oldal működött, már-már önjáró módon, a tagok gyorsan hozzászoktak és bátran tettek közzé leginkább közérdekű posztokat, hozzászólásokat. Közben zajlottak az épp aktuális önkormányzati képviselő-választások. Sajnos maradt minden a régiben, nem sikerült eltávolítani a jelek szerint is alkalmatlan polgármestert, de ezért mindannyian felelősségre vonhatók a falu lakói. 

Bő fél évvel a választások után főhősünk bírósági értesítést kapott, melyben tájékoztatták, hogy a polgármester sérelemdíj megfizetése iránt indított polgári pert, 1.000.000.- Ft (egymillió forint) értékben. Ugyanebben a küldeményben értesítették, hogy nevezett polgármester már az összes élő bírót, bíróságot elfogultnak találta, ezért nem az alperes lakhelye szerinti illetékes bíróságot jelölték ki, hanem a sok-sok kilométerrel távolabbi, másik megyében lévő bíróságot találták illetékesnek. Hát, ezek nem kicsit voltak sokkolók főhősünk számára. Kisebb szívroham után megkereste az ügyvédjét, aki először el sem akarta hinni, hogy ilyen van. Aztán ahogy szokta, felkészült, megírta a beadványait, elment a bíróságra tárgyalni, és ahogy ezt is szokta, meg is nyerte. Persze a munkáját nagyban segítette az, hogy a felperes polgármesternek rengeteg haragosa van, mondhatni csak azok vannak neki. Ugyanis azokban a dokumentumokban, amiket főhősünk közzétett volt egy olyan állítás is, miszerint a polgármester már az előző választásokat is elcsalta. És jelentkezett valaki, akinek birtokában voltak az ezekről szóló helyi és megyei választási bizottsági jegyzőkönyvek, melyekben megállapították, hogy igen, a polgármester-jelölt megsértette a választások tisztaságát. Érdekes, hogy ennek ellenére nem semmisítették meg a választási eredményeket és nem írtak ki újabb választásokat... 

A polgármester természetesen nem hagyta annyiban, hogy elveszítette a saját maga által indított pert. Fellebbezett. Az erről szóló beszámolót a következő folytatásban lehet majd olvasni. Találkozunk egy hét múlva! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkiselet.blog.hu/api/trackback/id/tr5316431156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása